movieswelcome

Welcome!!!




Thursday, July 26, 2012

Το μακελειό του Ντένβερ και ο Τζόκερ .


Όντας θεατές σ' ένα έργο όπου οι κινηματογραφικές σφαίρες του Bane μπερδεύονται με του μακελάρη ''Τζόκερ'' , James Holmes ...

Η ταινία '' The Dark Knight Rises" με πρωταγωνιστή το θρυλικό Batman  και η πρεμιέρα της στο Ντένβερ ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις κινηματογραφικές μας βλέψεις - επιλογές .
Πήγαν να δουν την ταινία και έζησαν τη δική τους περιπέτεια, η οποία για αρκετούς δεν είχε αίσιο τέλος. Μια πρεμιέρα που μετατράπηκε σε αιματηρό επεισόδιο όταν ο 24χρονος φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα στην αίθουσα μεταδίδουν τηλεοπτικά κανάλια. Ταύτισε τον εαυτό του με τον εχθρό του Batman, Joker συμπληρώνουν .



Ποιος είναι ο Τζόκερ και ποιος ο '' Τζόκερ'' ;

Ο Τζόκερ είναι ο περίφημος κακός χαρακτήρας από τις ιστορίες του Batman. Ίσως η πιο απαίσια απεικόνιση του χαρακτήρα ήταν η πιο πρόσφατη από τον αείμνηστο Ηeath Ledger ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει τόσο πειστικά το κακό στην κινηματογραφική οθόνη που κέρδισε Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου. Ο Ledger ενσάρκωσε επιτυχώς το ρόλου του μανιακού κακοποιού που αδιαφορούσε για τα υλικά αγαθά σπέρνοντας τον πανικό απλώς και μόνο γιατί ''έτσι γούσταρε ''.
Στο τραγικό περιστατικό στον κινηματογράφο του Ντένβερ, ο μακελάρης  προσπάθησε να εκφράσει την άμεση επιθυμία του Joker για μια χαώδη κατάσταση στερώντας το σημαντικότερο αγαθό των θεατών, τη ζωή τους.

O σκηνοθέτης Christopher Nolan δημιούργησε έναν εικονικό και τρομακτικό , κακό Joker ο οποίος όμως θα είναι αναγνωρίσιμος ανθρώπινος χαρακτήρας. Θα σκοτώνει αλλά θα κρίνει με σαρκασμό τις πράξεις του, θα κοροϊδεύει για να επιβιώνει , θα επιβιώνει μέχρι να έρθει το αναμενόμενο τέλος από το λυτρωτή των θεατών, Batman ...



Επιμέλεια άρθρου : Εβίτα Γκατζιούρα








No comments:

Post a Comment