movieswelcome

Welcome!!!




Friday, December 7, 2012

Συνέντευξη με τον ηθοποιό κ. Γρηγόρη Τερζάκη .


Αγαπητοί αναγνώστες,
Ο ηθοποιός κος Γρηγόρης Τερζάκης δίνει συνέντευξη στο blog hollywoodmoviesmania.com και μιλάει για τον  κινηματογραφικό του ρόλο στην επερχόμενη ταινία ''Τhe Final Pay-Off'', για την μέχρι τώρα πορεία του κ.α. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για το χρόνο του και την αποδοχή του για τη συνέντευξη αυτή.


Επιμέλεια συνέντευξης : Εβίτα Γκατζιούρα 


- Κύριε Τερζάκη, αρχικά θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια το ρόλο που υποδύεστε στην ταινία που πρόκειται να προβληθεί προσεχώς, ''The Final Pay-Off'' .
Ο Γρηγόρης στην ταινία είναι ένας πρώην μποξέρ που εγκατέλειψε τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του μετά από μια σειρά απρόσμενων γεγονότων που ήρθαν στην ζωή του στην εφηβεία, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρόμο από αυτόν που θα ήθελε με κύριο στόχο την οικονομική επιβίωση κάτι που τον εγκλώβισε στην εσωστρέφεια και τον οδήγησε σε αδιέξοδο. Φτάνοντας στα όρια του κάποια στιγμή αποφασίζει να τα αλλάξει όλα……….η συνέχεια στην οθόνη!

- Πόσο κοντά στο χαρακτήρα σας είναι ο ρόλος που υποδύεστε ; Αναγνωρίζετε σε αυτόν κάποιες πτυχές του εαυτού σας ;
Αν και τα βιώματα μας είναι διαφορετικά μπορώ να πω ότι συναντηθήκαμε αρκετές φορές κυρίως στην μοναχικότητα μας και στον τρόπο σκέψης, αντίληψης . 

- Θα θέλατε να κάνετε μια αναδρομή στην πορεία της καριέρας σας ; ( Πως ξεκινήσατε ; , από που ; )
Ξεκίνησα με κάποια σεμινάρια υποκριτικής και συμμετείχα σαν ηθοποιός σε θεατρικές ομάδες το 1997 στο Λονδίνο ως φοιτητής. Εκείνη την εποχή τελείωνα το πτυχίο μου σαν Control & Computer Engineer. 
Αργότερα όταν επέστρεψα στην Ελλάδα γράφτηκα στην δραματική σχολή την οποία τελείωσα το 2002 . 
Εδώ και δώδεκα χρόνια έχω συμμετάσχει σε παρά πολλές ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες, έχω κάνει 3 ταινίες μικρού μήκους , συμμετοχές σε κάποια τηλεοπτικά σήριαλ, ενώ εδώ και ένα χρόνο μαζί με τον Αλέξανδρο Λεονταρίτη δημιουργήσαμε την ομάδα desmida visual creations (www.desmida.com) με δημιουργικό όραμα και πολύ αγάπη για τον κινηματογράφο.


- Πιστεύετε πως ο ελληνικός κινηματογράφος είναι ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ;
Δυστυχώς όχι, αναλώθηκε σε τηλεοπτικές προσεγγίσεις ,κλισέ, και αντιγραφές. Έχουν γίνει κάποιες αξιόλογες προσπάθειες αλλά είναι πραγματικά λίγες. 
Νομίζω ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει μια πολύ καλύτερη εικόνα αν οι άνθρωποι της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής ήταν πιο ανοιχτοί στο να ακούσουν, και έδιναν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.


- Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια ;Η εξέλιξη της desmidas, έχουμε μια δυναμική ομάδα με τεχνογνωσία στο χώρο του κινηματογράφου και της υψηλής τεχνολογίας (Holograms, 3D Projects, etc). Έχουμε πολλά σχεδία…. και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.


- Ποια είναι η αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία ; Και για ποιο λόγο ;
Είναι πολύ δύσκολο να σου ξεχωρίσω μία, θα σου πω όμως κάποιες που αγαπάω πολύ για διαφορετικούς λόγους όπως ''Ο Ταξιτζής'' του Scorsese , Ρίτα Χέιγουρθ ''Η τελευταία έξοδος'' του Darabont, ''Ο άνθρωπος που αγαπούσε τις γυναίκες'' του Truffaut και σχεδόν όλες οι ταινίες του Michael Mann και του Stanley Kubrick.

No comments:

Post a Comment